Files Over Miles - Μοιραστείτε εύκολα μεγάλα αρχεία από Pc σε Pc




Για εσάς που θέλετε να στείλετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας σε κάποιον άλλο υπολογιστή πλέον υπάρχει μια καινούργια υπηρεσία αποκαλούμενη “Files Over Miles”. 


Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε και οι δυο κάποιον Browser (Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, κλπ). Στην πράξη λειτουργεί όπως ένα P2P πρόγραμμα, όσο κρατάτε το παράθυρο ανοικτό ο άλλος μπορεί και κάνει download το αρχείο που του στέλνετε.


Βήμα 1. Μπαίνουμε στο FilesOverMiles (Για τον αποστολέα).
Πατάτε στο Browse για να επιλέξετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε.
Βήμα 2. Σας εμφανίζει την παρακάτω εικόνα. Δεν κλίνουμε το παράθυρο αυτό, συνεχίζουμε να το κρατάμε ανοικτό.(Για τον αποστολέα).
Το URL που σας εμφανίζει όπως και στην εικόνα επάνω το στέλνετε με ένα e-mail ή μέσω ενός messenger στον άνθρωπο που θα λάβει το αρχείο σας. Σας τονίζω πως δεν κλείνετε σε καμία περίπτωση το παράθυρο αυτό που σας έχει εμφανίσει το URL γιατί η διαδικασία upload-download γίνετε με άμεση ανταλλαγή όπως τα P2P προγράμματα.
 
Βήμα 3. Αυτός που θα λάβει το URL σας το κάνει copy-paste στο δικό του Browser και με το που πατήσει enter του εμφανίζει την παρακάτω εικόνα για να κάνει download το αρχείο που του στέλνετε. 
Σαν παραλήπτης αποδέχεστε το αρχείο και ξεκινάει η διαδικασία download.
Αυτό ήταν, ο φίλος σας έχει λάβει το αρχείο χωρίς καμία δυσκολία και πολύ γρήγορα. Όταν ο αποστολέας κλείσει το παράθυρο που του έδειχνε το URL παύει να υπάρχει πλέον.

1 σχόλιο :